Visit Sponsor

Objavio 16:07 Bajina Bašta, Drina, Izdvajamo

Regataško leto 2012

Bajina Bašta je u poslednjih nekoliko godina postala pravi regataški centar u našoj zemlji. Naime u ovom gradu u toku leta dešavaju se tri organizovane regate:
– Regata za osobe sa invaliditetom, 30. Jun – 01. Jul

Pod motom“Sve je moguće” ove godine održava se četvrta po redu Regata za osobe sa invaliditetom. Termin održavanja je 30. Jun i 01. Jul 2011. U ta dva dana očekuje se obilje druženja, zabave I pre svega uživanja u prelepoj Drini. Logorska vatra, rekreacija, sportske igre i zabava sastavni su deo atmosfere u kampu koji se formira specijalno za ovu manifestaciju. A onda drugog dana, od Perućca do ušća Rače u Drinu osobe sa invaliditetom ploviće najlepšom rekom Evrope uz druženje, veselje I nezaobilazne trubače. Program se završava zajedničkim ručkom u kampu. Ova manifestracije umnogome doprinosi promociji tolerancije I jednakosti među ljudima I jedinstvena je manifestacije ovog tipa u Evropi.
– GO2 regata – studentska regata, 13. – 15. Jul

Od 12. Do 15. Jula organizuje se regata za studente na reci Drini, pod nazivom „STUDENTSKA REGATA“. Ova manifestacija organizuje se po drugi put i predstavlja pravu uvertiru za veliku Drinsku regatu. U tri dana trajanja Studentske regate program je prilagođen upravo studentima. Kupanje na jezeru Perućac, „Igre bez granica“, vožnja brodom, izleti, spust čamcima uz trubače i sve to začinjeno nezaobilaznim studentskim žurkama zasigurno su dovoljno dobri razlozi za učešće na „Studentskoj regati“.
– 19. Po redu, Drinska regata Bajina Bašta. 19 – 21. Jul

I onda regata svih regata, DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA 2012. Održava se od 19. Do 21. Jula po 19. Put. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Očekuje se da ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče vise desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva. Program je i ove godine veoma bogat.

Izvor vesti: Sportsko-turistički centar Bajina Bašta

(Visited 22 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest