Visit Sponsor

Objavio 22:25 Bajina Bašta, Zanimljivosti

Kineskinje prijavile da su nestale na Tari, nađene 60 kilometara dalje

Dve Kineskinje koje su juče popodne prijavile da su nestale na planini Tari, nekoliko sati kasnije, posle dramatične potrage, nađene su u selu Ovčinja, 60-tak kilometara dalje!

One su kao turisti danas stigle na Zlatibor a zatim krenule da obiđu i planinu Taru. Oko 14 sati, na lošem engleskom, na SOS telefon prijavile su da su se izgubile.

Istog sekunda, na planinu pokrivenu snegom krenule su ekipe spasilaca i vatrogasaca iz Bajine Bašte i počela je dramatična potraga na svim mestima koja su iole mogla da liče na mesto koje su Kineskinje opisale uverene da su na planini Tari. Uprkos svim naporima spasilaca, Kineskinja nije bilo, pretio je mrak…

Tek pred sami mrak, i posle pomoći meštana sela Ovčinja koji su prijavili da su u selu videli „audi A3“ kojim su Kineskinje putovale, prekinuta je potraga na Tari, ekipe su krenule ka Ovčinji, a zalutale turistkinje nađenje su u jedonm potoku, u brdovitom, teško pristupačnom delu sela koje se nalazi na desnoj strani reke Drine. Ispostavilo se da ih je tamo odvela navigacija…

Pre samo mesec dana, na Tari su spasene dve Kineskinje koje su pošle na vidikovac sa koga puca pogled na Drinu. Zaglavile su se na putu, pa su spasioci iz Bajine Bašte morali u hitnu akciju pa su Kineskinje ubrzo spasene.

Izvor: Kurir

(Visited 97 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2018

Close

Pin It on Pinterest