Vade šljunak i mute reku dok svet snima kućicu na Drini

Pred Opštinskim većem u Bajinoj Bašti  razmatraće se inicijativa ovdašnjeg Zelenog saveta o zaštiti Drine na području ove opštine. Problem je eksploatacija peska i šljunka iz korita, ispuštanje otpadnih voda i odlaganje otpada u blizini reke. To je izraženo u području oko neobične kućice na steni usred Drine, koja je postala turistička atrakcija. Bajinobaštanski Zeleni savet postupio je po inicijativi ovdašnjeg udruženja za sportove u prirodi i njenu zaštitu „Green Bear” (Zeleni medved) i prosledio je opštinskom veću.

Uz predloge da se izmeste lokacije za eksploataciju peska i šljunka, ugrade mehanički prečistači na ispustima za komunalne otpadne vode, srede prilazi kućici na reci, te da pražnjenje kanti i kontejnera prati  turističke aktivnosti na Drini.

Miloje Jovanović, osnivač udruženja „Green Bear”, kaže za naš list da su ozbiljni razlozi motivisali njihovu inicijativu.

– Uz naš zahtev stali su i Unija ribolovaca Srbije, Planinarski klub „Tara”, Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta”, udružili smo snage da lepotu Drine sačuvamo – ističe Jovanović i opisuje stanje:

Pročitajte celu vest na Politika.RS

Author: BBasta.info

Share This Post On

Pin It on Pinterest

Share This

PODELITE

Podelite sa svojim prijateljima !