Visit Sponsor

Objavio 11:59 Bajina Bašta, Drina, Izdvajamo, Kultura

Novi festival kratkog igranog filma Bašta fest

basta-fest-bajina-basta-2BAŠTA FEST je internacionalni festival kratkog igranog filma, smešten je u Bajinoj Bašti i održava se od 3. do 6. jula.

Pored prikazivanja odabrane selekcije filmova, festival je obogaćen interaktivnim radionicama i izletima na najatraktivnije lokacije ovog predela. Uz to pripremljen je i raznovrsni muzički program (Dj Rahmanee, Darkwood Dub, Vis Limunada, Nezvani čna verzija, Neodoljiv&Neumoljiv, Dj Ana Nikolić), koji se održava na otvorenom na obali reke Drine, uz Bašta kamp, tako da Bašta fest za sve posetioce na interesantan način predstavlja sponu filma, prirode i dobre zabave. 

Projekat realizuje udruženje Akademska scena uz podršku Filmskog centra Srbije, udruženja Filmkultura, opštine Bajina Bašta, kao i lokalna Ustanova Kultura i Sportsko turističkog centra. Konkurs je otvoren, a prijave pristižu iz raznih krajeva sveta! 

Propozicije konkursa: Rok za prijavu: 25 maj! 

Film, kojim se konkuriše, mora biti realizovan u poslednje dve godine (ne sme biti stariji od 2012. godine). Svi filmovi pripadaju takmičarskom programu i moraju biti u igranoj formi. S obzirom da je glavna tema festivala odnos reditelja i glumca, među izabranim filmovima će biti oni u kojima postoje posebno zanimljiva glumačka ostvarenja. 

Nagrade će biti novčane i trofejne u konkurenciji najboljeg filma (ZLATNA IMAGINACIJA), kao i nagrade za najboljeg reditelja (ZLATNA INDIKACIJA), najboljeg glumca i glumicu (ZLATNA INTERPRETACIJA). Žiri mladih će dodeliti svoju nagradu za najbolji film u celini (ZLATNA INSPIRACIJA). 

Za sve dodatne informacije posetite sajt bastafest.com.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Last modified: 08/05/2014

Close

Pin It on Pinterest