Visit Sponsor

Objavio 13:07 Bajina Bašta, Izdvajamo, Kultura

TAKMIČARSKI PROGRAM PETOG BAŠTA FESTA

Bašta tim sa radošću i ponosom objavljuje filmski program ovogodišnjeg festivala koji se održava od 5. do 8.jula u Bajinoj Bašti.

Selektor Nikola Ljuca, u saradnji sa našom umetničkom direktorkom Šuša Majom, izabrao je 26 filmova iz 18 zemalja, od toga 4 domaća, koji čine uzbudljiv i raznovrstan takmičarski program! U tri dana publika će imati prilike da vidi filmove iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Danske, Nemačke, Francuske, Engleske, Rumunije, Kine, Finske, Belgije, Grčke, Italije, Kanade, Irana, Španije, Holandije i Mađarske, a ono na šta smo posebno ponosni je da među njima ima 12 žena rediteljki!

Takođe pored selekcije, radujemo se da predstavimo film zatvaranja – debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Koste Ristića „Banditi u potrazi za mamom“!

Tokom protekle četiri godine festival je postao mesto susreta studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo i Marko Janketić. „Bašta fest“ obuhvata glavni filmski program, koji je međunarodnog i takmičarskog karaktera, edukativni i muzički program.

Link: http://www.bastafest.com

(Visited 32 times, 1 visits today)

Last modified: 06/06/2018

Close

Pin It on Pinterest