Visit Sponsor

Objavio 13:50 Drina

Drinska regata u rangu Egzita i Guče

Manifestacija „Drinska regata“ ove godine treba da dostigne nacionalni nivo jer uz „Egzit“ i Guču predstavlja najveći događaj te vrste u Srbiji, poručili su predstavnici opštine Bajina Bašta na 37. Međunarodnom sajmu turizma.

„Ove godine se održava 22. ‘Drinska regata’ i naša ambicija je da ona nadmaši sve prethodne“, rekao je direktor Sportsko-turističkog centra Bajina Bašta Dejan Mlađenović i dodao da je prošle godine posećenost bila na izuzetnom nivou, uprkos poplavama koje su pogodile i tu oblast.
Prema njegovim rečima, u okviru „Most festa“ kao integralnog dela „Drinske regate“, koja se održava od 14. do 19. jula, nastupiće grupe Bijelo dugme i Van Gog.

drinska-regata-2014-2015„Ovo je najveća manifestacija na vodi i cilj nam je da ove godine podignemo na najviši nivo. Zbog toga smo pripremili izvanredan program – 17. jula nastupiće Van Gog, a 18. jula Bijelo dugme“, najavio je Mlađenović.

On je objasnio da su pripreme već otpočele, jer ukoliko postoji želja da se na kvalitetan način organizuje jedna takva manifestacija koja privlači veliki broj posetilaca, moraju se unapred predvideti svi aspekti, naročito obezbeđenje kako bi sve prošlo u najboljem redu.

„Do sada nismo imali nikakvih problema i nadamo se da ih neće biti ni ubuduće“, dodao je Mlađenović.

Po rečima predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića, „Drinska regata“ pored Tare, predstavlja još jedan „biser“ koji poseduje ta opština.
„Mi smo zaista najlepša opština, ja to s ponosom ističem. Drina je biser Srbije, kičma Srbije, srpskog naroda. Mi imamo jedinstvenu „Drinsku regatu“ najveću manifestaciju na vodi koja iz godine u godinu raste“, istakao je Filipović.

On je rekao da Bajina Bašta ima čime da se ponosi, prvenstveno misleći na prirodu, ali i na manifestacije koje su svake godine sve bolje organizovane.

„Svi koji se odluče za Bajinu Baštu imaće šta da vide, a imaće i u čemu da uživaju“, poručio je Filipović i dodao da ove godine Tara obeležava 110 godina turizma.

Prema njegovim rečima, jako malo se radilo na poboljšanju infrastrukture na Tari u poslednjih dvadesetak godina, ali je to promenjeno tokom prošle godine.

„Uspeli smo da dobar deo završimo prošle godine, ostao nam je za ovu godinu jedan manji deo, da konačno upristojimo Taru i da njena infrastruktura bude prihvatljiva za svakog gosta“, naglasio je Filipović.

www.rtv.rs

(Visited 29 times, 1 visits today)

Last modified: 12/03/2015

Close

Pin It on Pinterest