Visit Sponsor

Objavio 13:45 Izdvajamo, Tara

Planinska trka na Tari u maju

tara-planinska-trka-2015Spremajte se za Taru i trčanje u najlepšim predelima u Srbiji. Pored trkača, 30. maja na Tari očekuje se i veliki broj rekreativaca i avanturista. Organizator trke je Sportski klub „Alti“ iz Beograda uz podršku Nacionalnog parka Tara i Sportsko turističkog centra „Bajina Bašta“. Ovaj događaj podržan je i od strane Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije.
Planinska trka će biti podeljena u kategorije i žensku i mušku konkurenciju. Staza za sportsku kategoriju, obe konkurencije, će biti do 40 kilometara, bez prepreka. Avanturistička kategorija će imati do 20 kilometara staze, ali i prepreke za savladavanje. Rekreativna kategorija je na stazi avanturističke samo bez prepreka. Sve staze će biti detaljno obeležene i sa dežurnim kontrolorima i okrepom na određenom rastojanju.

Dok jedni trče, drugi će šetati, a treći uživati u avanturama. Organizatori pozivaju što veći broj ljudi da dođe da se družimo i provedemo lep i zabavan vikend na Tari. Po rečima organizatora cilj ove trke je pored promocije sporta, rekreacije i zdravog života i promocija prirodnih lepota naše zemlje i podsticaj razvitku, u svetu sve popularnijeg, avanturističkog turizma. „Planina Tara zbog svog raznovrsnog reljefa, ima veliki kapacitet za razvoj avanturističkih parkova i kao takva u budućnosti može postati mesto koje bi privuklo veliki broj stranih turista. Upravo iz ovog razloga, ali i zato što je Tara jedna od naših najlepših planina, želja nam je da svakog proleća ovde tradicionalno održavamo avanturističko planinske trke i time i mi damo mali doprinos u promociji planine Tare.“ – kažu u Sportskom klubu „Alti“.
Skup učesnika je u petak 29. maja u 20 časova, trka startuje u subotu 30. maja u 7h i traje do kasnih popodnevnih časova. Posle trke u večernjim časovima je gratis večera i potom žurka.Prva nagrada u sportskoj muškoj i ženskoj kategoriji je uz medalju, po 15.000,oo dinara. Za drugo i treće mesto nagrade će biti naknadno objavljene. Prva tri mesta u avanturističkoj kategoriji dobijaju medalje i diplome. Više informacija o događaju kao i prijave za trku možete pogledati na sajtu www.alticlub.org.rs i putem mejla altitrka@gmail.com

(Visited 8 times, 1 visits today)

Last modified: 12/03/2015

Close

Pin It on Pinterest