Visit Sponsor

Objavio 17:24 Bajina Bašta, Privreda

Ministar Dulić obišao Regionalnu sanitarnu deponiju “Duboko” kod Užica

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da je cilj njegovog ministarstva da u naredne dve godine polovina Srbije ima savremene deponije.

Dulić je, prilikom obilaska Regionalne sanitarne deponije “Duboko” kod Užica rekao da bi to bio najveći civilizacijski iskorak za Srbiju u poslednjih sto godina u pogledu upravljanja komunalnim otpadom.

Deponiju “Duboko” gradi devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga (Užice, Čačak, Požega, Kosjerić, Lučani, Bajina Bašta, Čajetina, Arilje i Ivanjica) u kojima živi 371.000 stanovnika prema pospisu iz 2002. godine.

Njena gradnja odvija se novcem iz budzeta Srbije, pomenutih gradova i opština od kojih je najveće učešće Užica i Čačka i kredita i donacija evropskih partnera.

Dulić je apelovao na lokalne samuprave da prilagode cene legalizacije materijalnim mogućnostima gradjana i da ubrzaju legalizaciju.

Ministar je u Užicu danas označio početak radova na rekonstrukciji gradskog stadiona u koji će biti uloženo 220 miliona dinara. Radovi će trajati pet meseci.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest