Visit Sponsor

Objavio 16:39 Bajina Bašta, Privreda, Sport

Za sanaciju Sportske hale neophodno 61,1 milion dinara

Opština Bajina Bašta planira da obnovi i rekonstruiše oronulu sportsku halu u ovom mestu, koja se nalazi u Svetosavskoj ulici, između osnovne škole „Sveti Sava“ i dečjeg vrtića „Neven“. Objekat, čija je izgradnja počela 1985. godine, do danas nije u potpunosti građevinski završen, ima probleme sa krovnom konstrukcijom, nedostatkom toplotne izolacije i dotrajalim električnim instalacijama.

Javno preduzeće za izgradnju „Bajina Bašta“ potpisalo je ugovor sa kompanijom „Set“ iz Šapca za projekat rekonstrukcije, sanacije i adaptacije sportske hale u ovom mestu, a za taj posao je iz opštinskog budžeta izdvojeno 908.000 dinara.

Kako su za „eKapiju“ rekli u preduzeću „Set“, predračunska vrednost rekonstrukcije i sanacije sportske hale iznosi 61,1 milion dinara bez PDV-a, što obuhvata građevinsko-zanatske radove, spoljašnje uređenje i sve neophodne instalacije.

Projektom rekonstrukcije je planirano proširenje postojeće površine objekta za 41,93 m2, na 2.645,98 m2. Planirana je dogradnja aneksa sa južne strane objekta, odnosno proširenje ulaznog hola gde će biti garderoba za posetioce, prostorije za dežurno obezbeđenje i prijemna prostorija. Biće proširen i pomoćni ulaz u suterenski deo, koji će biti preuređen u ulaz za sportiste.

Primarnu konstrukciju objekta sačinjavaju armirano – betonski sistem stubova, ploča i temelja i čelična krovna konstrukcija, objasnili su za „eKapiju“ u kompaniji „Set“. Sportska hala je predviđena za male sportove, dimenzija terena je 24 x 44 m, visina 10 m, a tribine će moći da prime oko 750 posetilaca. Planirane su i prateće prostorije za sportiste ispod glavnog ulaznog hola.

Sanacija krovne konstrukcije dimenzija 44,45 x 98.4 m, obuhvata zamenu oštećenih štapova, koje je posle ugradnje potrebno zaštititi protivpožarnim premazom.

Nepohodno je zameniti parket u sportskoj hali, dimenzija 24 x 44 m, kao i postaviti odgovarajuću podnu termoizolaciju. Projektom je planirana i termoizolacija čitavog objekta, kao i postavljanje fasadne obloge. Takođe je predviđeno obezbeđenje objekta i čelične konstrukcije protivpožarnom zaštitom, kao i uklanjanje lamperije u ulaznom holu.

Kako saznajemo, oko hale na 1,05 ha biće uređene zelene površine, popločan prilazni plato i parking.

Inače, glavni projekat za ovaj objekat je 1985. radila firma „Stadion“ iz Beograda. Projekat rekonstrukcije je 1999. godine uradio Arhitektonski fakultet iz Beograda.

M.L.

Izvor: www.ekapija.com

(Visited 79 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest