Visit Sponsor

Objavio 08:35 Bajina Bašta, Sport, Zanimljivosti

Sportskom centru ime po braći Milutinović

Ponosni na svoje slavne fudbalske zemljake Bajinobaštani nastoje da im se na dostojan način oduže. Kada se Srbija plasirala na Mundijal u Južnoj Africi, u znak zahvalnosti svom sugrađaninu Milanu Jovanoviću Lanetu, na prilazima Bajinoj Bašti osvanula su dva bilborda. A po slavnoj braći Milutinović, Milošu, Miloradu i Veliboru Bori, u gradiću na Drini nameravaju da nazovu gradski sportski centar, jedno od najlepših sportskih zdanja u Srbiji, sa terenima za sve sportove i pomoćnim terenom sa veštačkom travom.

Planira se otvaranje muzeja koji će trajno čuvati uspomenu na legendarnu „plavu čigru“ Miloša, njegovu braću Milorada i Boru, i služiti kao putokaz mladim generacijama sportista. Obnovljena je pre nekoliko godina pokrenuta inicijativa da se Bora Milutinović proglasi za počasnog građanina Bajine Bašte, što je uvaženog fudbalskog stručnjaka posebno obradovalo. Jer, Bora je svuda gde je radio isticao da je iz Bajine Bašte, Srbin sa Crkvenog brda.

– Bajina Bašta je nešto posebno u mom životu. Ja nikad nisam propustio nijednu priliku da to istaknem. Brat Milorad oseća se kao deo rodnog grada, a takav osećaj imao je i pokojni Miloš. I naše porodice obožavaju ovo lepo mesto na Drini. Predlog za počasnog građanina me je ujedno iznenadio i obradovao. Učiniću sve da i dalje predstavljam grad u kome živi naša sestra Milka kao i mnogobrojni prijatelji. Biće to obaveza da pomognem i na druge načine i ja ću se potruditi da je ispunim – kazao je Bora Milutinović na nedavnom prijemu kod predsednika opštine Bajina Bašta Zlatana Jovanovića.

Izvor vesti: Večernje novosti

(Visited 29 times, 1 visits today)

Last modified: 08/05/2011

Close

Pin It on Pinterest