Visit Sponsor

Objavio 14:05 Bajina Bašta, Izdvajamo

Program jubilarne Drinske regate 2013.

drinska-regata-logo-2Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju već 20 godina u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S.T.C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta. Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Očekuje se da ovaj hepening na reci Drini, tokom četiri dana, različitim sadržajima privuče nekoliko desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Drinska regata je već godinama omiljena letnja domaća destinacija brojnih javnih ličnosti, koje će i ove godine splavariti Drinom na „VIP splavu“. Pored „VIP splava“ na regati plovi i još nekoliko drvenih splavova, izrađenih po originalnom uzoru na stare drinske splavare, koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca sa trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku Regate i daje joj ritam.
Cilj manifestacije:
• Osnovni cilj manifestacije je unapređenje i promocija turističkih aktivnosti
• Promovisanje turističke ponude Tare, Drine i Bajine Bašte koje su satavni deo turističke ponude Srbije, kao i intenziviranje postojeće ponude uvođenjem novih sadržaja.
• Opština Bajina Bašta poseduje raznovrstan turistički potencijal koji čine planina Tara, reka Drina, jezero Perucac, manastir Rača… Jedinstvena turistička ponuda razvijena kroz brojne edukativne i sportsko – rekreativne aktivnosti promoviše ideju o aktivnom odmoru u zdravom okruženju koja je svetski trend.
• Drinska regata ima za cilj unapređenje turizma i upoznavanje posetilaca i šire javnosti sa jedinstvenom turističkom ponudom Bajine Bašte, Nacionalnog parka Tara i reke Drine. Ova manifestacija daje i značajan doprinos razvoju lokalne privrede, trgovine, ugostiteljstva i usluga i zapošljavanju ljudi bajinobaštanskog kraja, u jeku turističke sezone i tokom cele godine.

DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA 2013
17. 18. 19. i 20 jul

PRVI DAN – sreda, 17. jul
– Predtakmičenje mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga, kvalifikacije za učešće na 53. Saboru trubača u Guči, gradski trg u Bajinoj Bašti
– Koncert narodne muzike na trgu u Bajinoj Bašti
DRUGI DAN – četvrtak, 18. jul

– Plivački maraton „Drina bez granica“, Igre bez granica-vodeni triatlon Perućac i Takmičenje u pripremanju riblje čorbe
Jezero Perućac, reka Vrelo

16: 00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe – reka Vrelo
17: 00 Plivački maraton „Drina bez granica“ jezero Perućac
18:00 Igre bez granica-vodeni triatlon jezero Perućac
U večernjim satima MOST FEST na izletištu Rača (takmičenje demo bendova)
U večernjim satima u sportskoj hali – „Bajina Basta Boxing Night“ (direktan prenos na B92) – glavna borba večeri nastup Mana Marčete

TREĆI DAN – petak, 19. jul

Takmičarska regata, Skokovi sa mosta, Most fest
Start – Perućac, Cilj – Bajina Bašta, Izletište Rača

Program:
Do 15: 00 Prijavljivanje i priprema za start (evidentiranje plovila i takmičara)
16: 00 Start
oko 17: 00 Dolazak takmičarskih posada na cilj i proglašenje pobednika
17: 00 Egzibicioni skokovi sa mosta
U večernjim satima MOST FEST na izletištu Rača

ČETVRTI DAN –subota, 20. jul

Revijalna regata, Most fest
Start – Perućac, Cilj – Rogačica

Program:
do 10: 30 Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila u reku
11: 00 Start
13: 00 Pristajanje na ušću Rače u Drinu, po potrebi
14: 30 Pristajanje regataša u Rogačici
17: 00 Prevoz učesnika
U večernjim satima MOST FEST na izletištu Rača

U sva četiri dana trajanja programa Regate biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu u Bajinoj Bašti .

Informacije: Sportsko turistički centar „Bajina Bašta“
+381 (0) 31 865 900
+381 (0) 69 2343 120

www.regata.rs
info@regata.rs

(Visited 39 times, 1 visits today)

Last modified: 25/06/2013

Close

Pin It on Pinterest