Visit Sponsor

Objavio 13:25 Bajina Bašta, Izdvajamo, Tara, Zanimljivosti

Konjički karavan na Tari

Konjički klub „Dora“ iz Bajine Bašte organizovao je proteklog vikenda prvi zimski konjički karavan u Nacionalnom parku Tara. Na zimsko jahanje odvažilo se sedmoro najhrabrijih iz Beograda, Kosjerića, Užica i Bajine Bašte.

U želji da pokažu da je Tara idealna i za razvoj konjičkog turizma, bajinobaštanski klub „Dora“ organizovao je proteklog vikenda, prvi konjički karavan Nacionalnim parkom.
Na startu karavana, na Kaluđerskim Barama našao se ponos ergele i višestruki šampion Srbije, grlo „Zvezda“.

„Ona je jutros dobila malo jači doručak nego obično, a inače je imala malo učestalije treninge nego ostali konji“, kaže Stefan Zarić iz Bajine Bašte.

Možda se i zbog malo ljubomore trogodišnji ždrebac opirao prvom jahanju u grupi sedam grla arapske i engleske pasmine, koji su zbog velikog snega krenuli izmenjenom maršrutom put Mitrovca.
Naviknuti na prečice Tarom, a primorani delom na asfalt i konjima i jahačima dobrodošao je odmor kod prijatelja kluba u Sokolini.

Radovan Petrović sa Tare kaže da se duž celog puta skoncentrisao samo na jahanje, a Milijan Đurović iz Kosjerića dodaje da po ovakvim uslovima nikada nije jahao, pa je za njega ovo jedno novo iskustvo.

Pređeno je trideset kilometara sa čim se vešto izborila i jedina dama u karavanu. Ljubica Mićunović iz Užica kaže da ne postoje podele na muške i ženske, jer ljubav prema konjima je jača od svega.

Dušan Milovanović iz konjičkog kluba „Dora“ kaže da se raduje što je bilo lepo vreme i što su ostvarili ono što su zacrtali.

„Pokazali smo da u ovoj predivnoj prirodi može da se uživa i na jedan potpuno drugačiji način, aktivno, jer osećaj na konju je potpuno drugačiji od šetnje“, kaže Milovanović.

Na zimsko jahanje odvažilo se sedmoro najhrabrijih, iz Beograda, Kosjerića, Užica i Bajine Bašte, a letnji karavan će, kažu, svakako biti i brojniji i na dužoj stazi.

Izvor vesti: RTS

(Visited 49 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest