Visit Sponsor

Objavio 17:15 Bajina Bašta, Sela, Zanimljivosti, Život

Gastarbajterski auto-reli

Gastarbajteri iz sela Ovčinje, Gvosca, Zarožja i Pašine Ravni, kad god dođu u zavičaj smišljaju kako da se bore protiv zimske dokolice. Zbog toga su ove godine organizovali auto-reli na obroncima Povlena pod nazivom „Osvoji Peruniku“.

Zadatak učesnika neobične auto-trke bio je da se oprobaju u vožnji tako što će pokušati da uz livade prekrivene snegom i bez puta velikom uzbrdicom, dugom 1.200 metara, stignu do vrha Perunike, ogranka Povlena, na 900 metara nadmorske visine. Pobednik nije najbrži takmičar, već onaj koji se popne na vrh ili najdalje dogura.

Na startu u zaseoku Aleksići, u vožnji u dve discipline, putničkim automobilima i džipovima, pojavilo se 44 takmičara.

Praćeni aplauzima više od 1.000 posmatrača, najpre su se oprobali automobilisti. Od 32 takmičara, njih 12 je uspelo da se probije gotovo do samog vrha Perunike. Najdalje je dogurao Slaviša Tejić u automobilu „subaro 2.000″, pa mu je pripalo prvo mesto. Drugi je bio Milan Ostojić, a treći Vladan Jagodić.

– Trka je bila uzbudljiva i neizvesna, priželjkivao sam da budem među najboljima, ali se nisam nadao trijumfu. Zato osvojenu medalju sa zadovoljstvom nosim u Cirih – bila je prva reakcija pobednika Slaviše Tejića.

Najstariji takmičar u trci terenaca Miodrag Vujetić (65), sa „fijat ajerkom“, starim 36 godina, ponovo je uspeo da trijumfuje u konkurenciji 12 ljutih rivala. Drugo mesto je pripalo Vladanu Pavloviću, a treće Goranu Tejiću.

Na startu se neočekivano pojavio i jedan motociklista Bojan Tejić, koji je iz drugog pokušaja uspeo da savlada veliki uspon koji vodi do vrha Perunike.

M. Mališić

Izvor vesti: Dnevni list Pravda

(Visited 63 times, 1 visits today)

Last modified: 23/03/2012

Close

Pin It on Pinterest