Visit Sponsor

Objavio 17:18 Bajina Bašta, Privreda

EPS zapošljava mlade montere

Elektroprivreda Srbije će u 2011. zaposliti 400 mladih montera. Najznačajniji poslovi EPS-a u ovoj godini biće završetak revitalizacije šestog agregata u Hidroelektrani „Đerdap 1“ i drugog agregata u HE „Bajina Bašta“, najavio predsednik Upravnog odbora Aca Marković.

Predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Aca Marković najavio je da će EPS u ovoj godini zaposliti 400 montera.

„Postignuta je saglasnost da se u radni odnos primi 400 mladih montera, jer distribucija mora da se bavi izgradnjom i održavanjem distributivne mreže“, rekao je Marković za kompanijski list EPS-a Kilovat čas.

On je najavio da će u 2011. godini značajna ulaganja biti u proizvodnju i distribuciju električne energije, a najznačajniji poslovi biće završetak revitalizacije šestog agregata u Hidroelektrani „Đerdap 1“, koji se očekuje u aprilu i drugog agregata u HE „Bajina Bašta“ u avgustu.

Marković je dodao da će EPS u 2011. godini postaviti i 100.000 betonskih stubova, što će značiti pojačanje za 4.000 kilometara nisko naponske mreže.

„Ovo je veoma važno zato što u Srbiji još ima 1,1 milion drvenih stubova, a prosečno rastojanje između stubova je 40 metara“, kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, zamena drvenih stubova biće korisna i za proizvođače betonskih stubova u Aleksincu, Bajinoj Bašti, Valjevu i Somboru.

Novac za ovaj posao, kako je naglasio, mogao bi da se obezbedi delom iz sopstvenih sredstava EPS-a, a delom iz kredita koje bi banke dale proizvođačima.

Izvor: RTS

(Visited 42 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest