Visit Sponsor

Objavio 18:58 Bajina Bašta, Izdvajamo, Kultura

Koncert Dubioze Kolektiva u Bajinoj Bašti 28. jula

dubioza-kolektiv-bajina-basta-koncert-logoVerovatno najbolji bend ovog momenta u regionu DUBIOZA KOLEKTIV nastupa u nedelju 28. jula u Bajinoj Bašti u dvorištu stare škole.

Nastup je potvrđen i na njihovoj internet prezentaciji.

Bend čija je muzika  mešavina reggaea, duba, ska i rocka uz jake političke poruke, aktuelnim albumom Apsurdistan  i dosta hitova  sa prethodnih garantuje dobar provod u našoj maloj čaršiji.

O Bendu

Dubiozu kolektiv su 2003. osnovali bivši članovi benda Gluho doba Against Def Age: Alan Hajduk, Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice i benda Ornamenti: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se grupi pridružili gitarista Armin Bušatlić, bubnjar Senad Šuta i Orhan Oha Maslo.
Prvi album, nazvan Dubioza kolektiv, grupa je objavila 2004. U decembru 2004. objavljen je EP Open Wide, na kojem su gostovali dab muzičar Bendžamin Zepanija i Muš Han iz pakistansko-britanske grupe Fun-da-mental.
U junu 2006. objavljen je Dubnamite, drugi album grupe, na kojem je gostovao bend Defence iz Tuzle, kao i francuski umetnik Nikol. Na trećem albumu, nazvanom Firma Ilegal iz 2008, sve su pesme po prvi put otpevane na bošnjačkom jeziku. Poslednji album grupe, nazvan Apsurdistan, objavljen je 15. aprila 2013. i postavljen je za besplatno preuzimanje na veb-stranici grupe. Grupa je nastupala na festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Holandiji i drugim zemljama.

WestFest Bajina Bašta – internet prezentacija

Zvanična prezentacija benada 

Youtube kanal

dubioza-kolektiv-bajina-basta-koncert

(Visited 42 times, 1 visits today)

Last modified: 08/06/2013

Close

Pin It on Pinterest