Visit Sponsor

Objavio 08:48 Bajina Bašta, Privreda

Raspisan poziv za prodaju 70,43% „Elektroizgradnje“ iz Bajine Bašte

Agencija za privatizaciju je objavila javni poziv za prodaju 70,43% ukupnog kapitala ili 291.851 običnih akcija „Elektroizgradnje“ iz Bajine Bašte (EBB). EBB je vodeći proizvođač opreme i postrojenja za prenos i distribuciju električne energije u Srbiji.

Ova bajinobaštanska kompanija bavi se proizvodnjom, projektovanjem, instalacijom i održavanjem opreme za dalekovode, niskonaponske mreže i kompletna elektro postrojenja. Društvo je u mogućnosti da svojim kupcima ponudi zaokružen inženjering-sistem poslovanja po principu „ključ u ruke“. Kao autorizovani snabdevač „Elektroprivrede Srbije“, EBB ima JUS ISO sistem kvalitet kao i trajni znak kvaliteta „Elektroprivrede Srbije“. EBB je listiran na Beogradskoj berzi.

– Uprkos ekonomskoj krizi i opštoj nelikvidnosti u privredi, EBB profitabilno posluje a u protekle 3 godine je poboljšao likvidnost i smanjio zaduženost. Društvo se oporavilo od negativnih posledica neuspele privatizacije u 2007. kada su bivši vlasnici neosnovano izvukli značajna finansijska sredstva iz EBB. Svi pokazatelj likvidnost i solventnosti ukazuju da je EBB poslovala finansijski stabilno i da je nesmetano i bez problema moglo kontinuirano da izvršava svoje finansijske obaveze, kako kratkoročne tako i dugoročne. Ima značajan potencijal za dalju ekspanziju i diversifikaciju – navedeno je u saopštenju kompanije.

JP „Elektromreža Srbije“ (EMS) je nedavno javno objavio da u naredne 5 godine investira 50-70 mil EUR godišnje u prenosni sistem električne energije. Na ovakve investicije treba dodati i investicije 5 glavnih distributivnih preduzeća u sastavu EPS-a (EDB, „Elektrovojvodina“, „Centar“, „Jugoistok“ i „Elektrosrbija“) tako da se godišnja vrednost investicija u prenos i distribuciju električne energije kreće iznad 100 mil EUR godišnje u naredne 5 godine.

Krajnji rok za otkup tenderske dokumentacije je 11. jul a za podnošenje ponuda je 25. jul 2011.

Izvor vesti: Ekapija

(Visited 27 times, 1 visits today)

Last modified: 04/07/2011

Close

Pin It on Pinterest