Visit Sponsor

Objavio 20:34 Bajina Bašta, Drina, Život

Održana regata za osobe sa invaliditetom

U čamcima se, od Perućca do ušća Rače u Drinu spustilo oko 150 osoba raznih oblika invaliditeta, među kojima je bilo 34 korisnika invalidskih kolica.

Ova jedinstvena regata je i ove godine imala međunarodni karakter jer su učestvovale i osobe sa invaliditetom iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Švedske.

– I ove godine interesovanje je bilo mnogo veće pa nismo uspeli svima da omogućimo plovidbu Drinom. Udruženje «Oaza» iz Sarajeva dovelo je osmoro svojih članova, na regati je i 10 osoba sa invaliditetom iz Banjaluke, a došli su i iz Trebinja, Zvornika, Bijeljine, Kotora, Herceg Novog i mnogih gradova Srbije. Sa nama je i Peter Nilson iz Švedske. Uz dobru organizaciju pokazali smo da je sve moguće pa i da osobe sa invalidetetom plove Drinom, da se druže u
našem kampu i provedu jedan nezaboravam vikend na Drini – kaže Milada Lazić, predsednica udruženja «Sve je moguće» iz Beograda koje je organizator regate za osobe sa invaliditetom.

U subotu na izletištu Rača oformljeno je kamp naselje za učesnike i posetioce Drinske regate za osobe sa invaliditetom.

Logorska vatra, prasići na ražnju, rekreacija, sportske igre i zabava bili su sastavni deo atmosfere u kampu koja je predstavljala pravi uvod za današnji nezaboravan provod svih učesnika.

Ovom manifestacijom uspešno je počelo Regataško leto Bajina Bašta 2011. Uskoro će biti održane još dve regate, studentska „GO2 regata“ – od 14. do 17. jula 2011. i onda velika, regata svih regata -18. po redu Drinska regata Bajina Bašta, koja će biti od 21. do 23. jula 2011.

Izvor vesti: Blic.rs

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Last modified: 04/07/2011

Close

Pin It on Pinterest