Visit Sponsor

Objavio 16:05 Bajina Bašta, Sport

Maksimović: Dolaskom u Zvezdu ostvario sam san

Nisam mogao da dobijem lepšu novogodišnju čestitku. Eto, meni je Deda Mraz doneo ostvarenje dečačkog sna – kaže novi član kluba sa Marakane

Bajina Bašta, gradić sa desne obale Drine iznedrio je više fudbalskih veličina, braću Milutinović, Miloša, Milorada, Boru, Milana Jovanoviće Laneta, Radišu Ilića, Nikolu Mijatovića – Rusa… njihovim putem krenuo je i dvadesetogodišnji Nikola Maksimović.

On je najpre loptu pikao u rodnoj Bajinoj Bašti u tamošnjim klubovima Kosmosu i Slogi, a potom preko Sevojna postao prvotimac i kapiten užičkog superligaša Slobode. Jesenje odlične igre pojačale su interes za ovim izuzetno talentovanim štoperom. Bilo je ponuda sa domaće, ali i inostrane fudbalske scene. Najupornija je bila Crvena zvezda. Posle nešto dužih razgovora sa Užičanima, postignut je sporazum o prelasku Maksimovića na Marakanu.

– Nisam mogao da dobijem lepšu novogodišnju čestitku. Eto, meni je Deda Mraz doneo ostvarenje dečačkog sna da zaigram u Zvezdinom dresu. Potvrdu da su se klubovi o svemu dogovorili zatekla me je u gradiću Bratuncuu Republici Srpskoj. Tamo sam išao na turniru u malom fudbalu, da navijam za ekipu PP Zarić iz Bajine Bašte. Potpuno sam svestan da u Zvezdi mogu opstati samo najbolji. Izazov je veliki, ali ga se ne plašim – kaže za „Sport“Nikola Maksimović.

Izvor vesti: Večernje novosti

(Visited 26 times, 1 visits today)

Last modified: 05/01/2012

Close

Pin It on Pinterest