Bora počasni građanin Bajine Bašte

P

roslavljeni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović proglašen je za počasnog gradjanina svog rodnog mesta, Bajine Bašte.

Milutinović je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskim prvenstvima.

Prve fudbalske korake napravio je u rodnom gradu, a zatim je karijeru gradio igrajući za OFK Beograd, Partizan, Monako, Nicu, Vintertur i meksički Pumas.

Kao selektor vodio je Meksiko na Mondijalu 1986, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998 i Kinu 2002. godine. Osim toga radio je kao trener u San Lorencu, Udinezeu, Njujorku, Jamajci, Hondurasu i Iraku.

Milutinović zbog profesionalnih obaveza zbog profesionalnih obaveza u Kataru, gde trenutno radi kao savetnik i ambasador Svetskog prvenstva 2022. godine nije prisustvovao svečanoj sednici Skupštine opštine na kojoj je proglasen počasnim gradjaninom.

U Bajinoj Basti rodjena su i Borina dva starija brata, Miloš i Milorad, kojima je takodje fudbal obeležio život i proslavio ih širom sveta.

U čast braći Milutinović, sportski centar u Bajinoj Bašti od danas nosi njihovo ime, a stadion u okviru centra dobio je naziv “Miloš Milutinović – Plava čigra”, po legendarnom fudbaleru Partizana i reprezentativcu, jedinom igraču na bivšim jugoslovenskim prostorima koji je nadimak dobio po stilu igre.

Svečanost otkrivanja table sa novim imenom centra upriličena je u okviru obeležavanja Dana opštine Bajina Bašta.
Tablu su svečano otkrili predsednik opštine Zlatan Jovanović i sin pokojnog Miloša, Uroš Milutinović.

Izvor vesti: B92

Author: BBasta.info

Share This Post On

Pin It on Pinterest

Share This

PODELITE

Podelite sa svojim prijateljima !