Visit Sponsor

Objavio 17:59 Izdvajamo, Tara

Zapadna Srbija pravi turistički dragulj

IMG_9143Poslednjih godina turisti menjaju navike. Sve više je onih koji traže sadržajan, aktivan godišnji odmor. Upravo takav im nude turistički poslenici zapadne Srbije u čarobnom turističkom prstenu Bajine Bašte, Tare, Mokre gore, Drine i Višegrada.

Odmor počinje putovanjem Ćirom, čudesnom osmicom kroz vrleti Mokre gore i posetom Drvengradu. Nastavlja osvajanjem vidikovaca Tare i okrepljenjem u domaćinstvu Davidovića, koji su pre deceniju gradsku vrevu zamenili divljinom visoravni nad klisurom Rače.
„Goste interesuje kako mi živimo tu bez doktora, bez pijace, prodavnice. Mi tu sve imamo, proizvedemo dosta toga za sebe. Inače, bavimo se zdravom hranom, uklopili smo se u prirodu“, priča Mileva Davidović.

Uživanje u prirodi je tek deo kružne turističke čarolije koja se sa planine spušta na vode – Zaovine, Perućca, obala Drine i svetski slavne ćuprije uz posetu Andrićgradu.

Uz spust putevima nekadašnjih splavara, zahvaljujući slobodnoj plovidbi Drinom, turisti brodom stižu i od Perućca do Višegrada, kanjonom trećim po dubini u svetu.

Posetioci kažu da je ovaj predeo pravi dragulj i prava slika naše zemlje. Nije im dosadno, a svakog dana zabava je raznovrsna.

„Ove godine imali smo dosta interesovanja iz Rusije. Imali smo, što nismo očekivali u tom broju, dosta gostiju iz Slovenije. Naravno, i iz Srbije, čak i mlađih gostiju“, navodi direktor „Tara grina“ Branko Čigoja.

I sudeći po utiscima i po interesovanju gostiju, prsten koji objedinjuje atraktivne turističke destinacije nova je okosnica razvoja sa obe strane Drine.

Izvor vesti: RTS

(Visited 49 times, 1 visits today)

Last modified: 29/09/2014

Close

Pin It on Pinterest