Visit Sponsor

Objavio 17:05 Izdvajamo, Sela, Tara

Uređena dva nova vidikovca na Tari

Vidikovci u nacionalnom parku Tara su najatraktivniji lokaliteti sa kojih se ovo zaštićeno dobro, nacionalnog značaja, upoznaje i doživljava na poseban način. Pored dobro poznatih i posećenih vidikovaca Crnjeskovo, Banjska i i Bilješka stena krajem 2011. godine uz pomoć Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za posetioce su uređena i opremljena još dva atraktivna lokaliteta. To su vidikovci Osluša i Vitmirovac (Sjenič).

OSLUŠA 964 m.n.v.

Vidikovac Osluša je pitom i prostran lokalitet na tzv. Ravnoj Tari, udaljen 8 km od Mitrovca (na 6. km puta ka Kaluđerskim barama, skreće se levo i posle 2 km makadamskog puta stiže se do njega).

Vidikovac je opremljen drvenom nadstrešnicom sa klupama i stolovima, informativnim tablama, kao i prostranim poletištem za paraglajdere.

Sa ovog lako dostupnog vidikovca pruža se pogled na Drinu, Bosnu i Bajinu Baštu.

VITMIROVAC-SJENIČ 1444 m.n.v.

Vidikovac Sjenič na Vitmirovcu sa nalazi na Crnom Vrhu, na 5,5 km južno od Predovog krsta i samo 100 m od šumskog puta. Ovo je uređeni vidikovac na najvećoj nadmorskoj visini i na njemu dominira 12 m visoka drvena osmatračnica koja ga čini prestižnim turističkim lokalitetom.
Sa vidikovca se pruža pogled na klisuru Dervente, jezero Perućac, Aluge, kao i na sastojine Pančićeve omorike i šumovite masive Tare.

Izvor vesti: Nacionalni park TARA

(Visited 62 times, 1 visits today)

Last modified: 26/03/2012

Close

Pin It on Pinterest