Visit Sponsor

Objavio 10:54 Izdvajamo, Sport, Tara

Tarski maraton u avgustu

Pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta i uz suorganizaciju Sportsko turističkog centra Bajina Bašta ove godine ce prvi put biti organizovan Tarski maraton.

“Tara Maraton 2013″ je premijerno izdanje velike planinske trke kroz predele Nacionalnog Parka „Tara” i planine Tare. Polazeći iz Bajine Bašte, staza Maratona prolazi putevima i planinskim stazama jedne od najatraktivnijih planina u Srbiji. Cilj svih ruta je, takođe, u Bajinoj Bašti.

Cela staza mora se proći isključivo peške (trčeći ili hodajući, već prema sposobnostima svakog učesnika), prolazeći kroz nekoliko kontrolnih punktova i okrepnih stanica, na kojima se učesnici mogu snabdeti vodom i hranom za nastavak takmičenja.

“Tara Maraton 2013 ®” će se održati od 16. do 18. avgusta i imaće tri različite rute (staze), što će takmičenje učiniti pristupačnim za sve zainteresovane:
– Tara Ultramaraton: DUŽINA: 95,5 km, USPON: 4.500 m
– Tara Challenge: DUŽINA: 53 km, USPON: 2.600 m
– Tara Cross : DUŽINA: 27.5 km, USPON: 1.350 m

Suočavajući se sa prelepom planinom, dosta sunca, blata, prašine, teških uspona i sjajnih spusteva, planinskih potoka i obala planinskog jezera, takmičari će uživati u neposrednom kontaktu sa prirodom. Staza je ista za sve učesnike I biće potpuno obeležena.

Ocekuje se da ce organizovanje maratona obogatiti turisticku ponudu i povecati broja dolazaka turista u Bajinu Bastu.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Last modified: 06/04/2013

Close

Pin It on Pinterest