Visit Sponsor

Objavio 18:10 Bajina Bašta, Privreda

Merkatoru odobreno preuzimanje Familija marketa

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je slovenačkom Merkatoru-S (Mercator-S) preuzimanje u zakup objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi, saopštila je danas ta kompanija.

Zakupom 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji, ukupne površine 22.000 kvadratnih metara, Merkator-S preuzima zalihe, opremu, kao i 300 zaposlenih Familija marketa.

Merkator-S je na ovaj način učvrstio poziciju drugog najvećeg trgovca na srpskom tržištu i proširio mrežu prodajnih objekata u gradovima u kojima do sada nije bio prisutan, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Bašta, Bor i Knjaževac, navodi se u saopštenju.

Merkator-S će 2011. godinu završiti po planu, sa oko 50.000 kvadratnih metara novog poslovnog prostora i oko 700 novih radnika u Srbiji, kako je ranije i najavila Merkator Grupa.

U Srbiji Merkator ima Roda markete i Roda supermarkete, a u prodajnim objektima Familija marketa ponudiće proizvode domaćeg porekla, sa učešćem preko 70 odsto.

„Najnovijim partnerstvom i proširenjem poslovanja, Merkator u svojim preduzećima Mercator-S, Intersport i Modiana zapošljava blizu 5.000 ljudi i na taj način ostaje jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji,“ navode u toj kompaniji.

Izvor: Emg.rs

(Visited 150 times, 1 visits today)

Last modified: 02/11/2011

Close

Pin It on Pinterest