Visit Sponsor

Objavio 19:04 Privreda, Zanimljivosti

Aerodrom Ponikve od septembra otvoren za čarter letove

ponikve-aerodromAerodrom Ponikve biće otvoren za civilni saobraćaj početkom septembra, potrvdio je Tanjugu direktor aerodroma, Saša Savić.

– Najdalje do polovine septembra na Ponikve će sleteti prvi avion. Radi se o manjim, nekomercijalnim avionima, sa najviše deset mesta. Aerodrom ima kapacitet da primi i avione do 100 mesta, ali procenjeno je da za tim još nema potrebe. Saobraćaj manjih aviona doprineće lakšem putovanju privrednih delegacija iz Srbije i sveta u užički kraj, a najviše koristi od aerodroma imaće turističke destinacije Zlatibor, Mokra Gora i Tara – kaže Savić.

Zamenica predsednika opštine Čajetina, Bojana Božanić, ističe u izjavi za Tanjug da je ta opština veoma zainteresovana da finansijski i logistički pomogne dalja ulaganja u aerodrom Ponikve.

– Otvaranje aerodroma Ponikve za civilne letove za nas prevashodno znači mogućnosti dolaska većeg broja, pre svega, stranih turista na Zlatibor – kaže Božanićeva, dodajući da je neadekvatna saobraćajna infrastuktura predstavljala prepreku za dolazak gostiju visoke klase.

Ona naglašava da će otvaranje aerodroma Ponikve za civilni saobraćaj predstavljati značajan korak za razvoj čitavog Zlatiborskog okruga, ne samo u pogledu turizma, već i privrede i poljoprivrede.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Last modified: 23/09/2013

Close

Pin It on Pinterest