Oj Goro: spot Bojane Nikolić sniman u Zaovinama na Tari

Etnomuzikolog i pevačica Bojana Nikolić – spot za pesmu “Oj, goro”.

U realizaciji ovog visokobudžetnog spota učestvovalo je dvadeset ljudi. Reditelj spota je Daniel Vujević, produkcija DigitalVision, supervizor kostima je Milorad Zagorac, šminka i maska Bojana Todorović, organizacija i logistika ”Balkan Culture Heritage”.

Snimanje se realizovalo  u selu Zaovine, na Tari. Podršku za realizaciju spota dali su Sportsko-turisticki centar Bajina Basta i  ‘Nacionalni park TARA.

Čitav spot je zapravo mini film i predstavlja istorijski period Srba pod Otomanskom imperijom, ali sama tematika je univerzalna i može oslikavati i savremeno doba. Ovo je prvi ovakav spot u našoj zemlji urađen za tradicionalnu pesmu koja je otpevana a cappella, odnosno bez instrumentalne pratnje.

Numera je sa istoimenog albuma koji je objavljen 2012 godine.

Bojana Nikolić je završila master studije katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, trenutno je na doktorskim studijama.

Saradjivala je sa brojnim eminentnim muzičarima i grupama u našoj zemlji i inostranstvu. Nastupala je na preko dvestapedeset koncerta u gotovo trideset zemalja sveta. Aktivno se bavi očuvanjem kulturnog nasleđa Srba i drugih naroda Balkana.

Njena glavna sfera interesovanja su vokalne tehnike i stilovi pevanja sa čitavog Balkana. Veoma je aktivna i kao vokalni pedagog i predavač u Školi srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja, kao i na brojnim radionicama zemlji i inostranstvu o umeću, tehnikama i stilovima pevanja.

Author: BBasta.info

Share This Post On

Pin It on Pinterest

Share This

PODELITE

Podelite sa svojim prijateljima !