Novi domaći film “Crna Zorica” sniman i u Bajinoj Bašti

Premijera filma “Crna Zorica” održana je 20. marta u punoj velikoj sali Sava centra uz odličan prijem publike..

“Crna Zorica” je komedija sa elementima avanture, u režiji Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus, a brojna publika u Sava centru se sve vreme filma smejala.
Film je sniman pre dve godine u Bajinoj Bašti, selima oko Avale i na Kipru, a predstavlja bajkovito putovanje u srce Srbije gde “primitivna” shvatanja i dalje rukovode životima meštana.

Radnja filma smeštena je u savremenu istočnu Srbiju, koja je i dalje uronjena u praznoverja i predrasude.

Zorica, koju igra Ljuma Penov, nosi prokletstvo – od kada se njena prva ljubav misteriozno udavila u reci, muškarci u njenoj blizini umiru na najčudnije načine.

Ljuti seljani su joj zbog toga nadenuli nadimak ”poljubac smrti”, a priča se komplikuje kada Mane, u tumačenju Branislava Trifunovića, tvrdoglavi policajac koji ne veruje u “bapske priče” i veštičarenje, pokuša da otkrije da li je Zorica zaista serijski ubica ili samo devojka željna ljubavi. Mnogobrojna ekipa filma se poklonila brojnoj publici u parteru velike sale Sava centra, jer se balkon nije ni otvoren, a posetioci su ih pozdravili jakim aplauzom.

Scenario za film su napisali Goran Mojsin i Hristina Hadžiharalambus, direktor fotografije je Vladan Janković, autor muzike Dimitris Fricalas, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, montažer Marko Glušac. U filmu igraju i Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Miša Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Dobrila Stojnić, Mladen Andrejević, Dubravko Jovanović i Stefan Bundalo. Producenti su Super films (Beograd), Federico film (Varšava), Frame by frame (Nikozija) i ‘Pan entertainment (Atina).

Film će nakon beogradske premijere 21. marta biti prikazan u Novom Sadu, a dan kasnije ekipa filma će se pokloniti kragujevačkoj publici u novootvorenom bioskopu “Sinepleks”.

Author: BBasta.info

Share This Post On

Pin It on Pinterest

Share This

PODELITE

Podelite sa svojim prijateljima !